lördag 28 januari 2012

Snart är även januari över

Det är inte klokt vad tiden går fort!
Jag springer runt som en skållad råtta på jobbet hela dagarna och på kvällarna har jag antingen skola eller skolarbete. I ärlighetens namn så är skolarbetet mest förpassat till helgerna för att alls orka med det. Följden av det är att jag i princip aldrig kan koppla av helt. Och den läxan har jag lärt mig sedan innan ... eller? Tydligen inte.

Jag funderar över mina alternativ. Alternativ finns alltid frågan är bara om de är några bra alternativ. Just nu ser jag inga bra alternativ. Skulle stressen göra mig sjuk så måste ju alternativet hoppa av skolan tas i beaktning. Förhoppningsvis klarar min klara-stress-reducerade-kropp av en stund till. Jobbsituationen kan jag inte göra så mycket åt - just nu. Jag funderar på vad mitt svar blir när/om jag får frågan om fast anställning eller förlängning av kontraktet. Det finns många positiva sidor med jobbet. Stressen är en av de negativa ingredienserna. Framtiden får avgöra hur negativt det är. Kanske blir det lugnare om ett tag? Sedan är det en prioriteringsfråga mellan jobb och studier. Jag har pluggat + jobbat i 3 år nu (med undantag för en arbetslös höst). Jag måste ge min kropp lite återhämtning men samtidigt vill jag bli klar! Jag har denna terminen som jag absolut vill avsluta. Sedan har jag tredje året att söka till på HumaNova. Den startar inte här varje år så där "måste" jag söka varje år för att inte missa en ev. start. Sedan finns ett påbyggnads år på det jag går nu. Den vill jag också gå .... men där ser jag ett sabbatsår framför mig. Jag har alltså 2,5 år, inkl denna termin, kvar att studera (om jag inte hittar lite fler grejer att läsa).

Näste negativa sak med jobbet är att det inte alls har med vad jag läser att göra. Det är alltså inte alls åt det håll jag vill med mitt liv. Men kanske kan jag vänta med att ta avtagsvägen tills jag har pluggat klart? Helst vill jag ju ändra riktning innan.

Mitt i allt jobb och plugg drömmer jag om så vardagliga ting som att läsa en roman. Att läsa annat än skolböcker utan att få dåligt samvete. Jag drömmer om att få tid till att träna. Dessa två saker borde ju vara saker man skall kunna klämma in i sitt liv. Men allt är som sagt en prioriteringsfråga och dygnet har bara 24 timmar.

Jag har inte ork för mer. Ibland har jag inte orken att ta itu med de mest banala saker - som att öppna posten. Den kan bli liggande i en vecka eller två bara för att jag inte orkar öppna den.

Jag har i alla fall lyckats gå på yoga under hela hösten. Det skall jag fortsätta med även denna termin. Det är en gång/veckan och är här hemma så det funkar. Min plan är även att börja med motionsträning. Jag måste bara ta sats först för den träningen kommer att vara förpassad till gryningstimmarna före jobbet. Jag inväntar ljuset och därmed lite pigg-hormoner (eller vad det nu är som gör att man blir piggare när ljuset kommer).

1 kommentar:

  1. Du känner till varningssignalerna vid detta laget. Jag är säker på att du vet när det är dags att sakta in och välja jobb eller plugg. Om jag vore du skulle jag satsa på det hjärtat önskar - plugga. Jobba kan du göra efter plugget. KRAM

    SvaraRadera