söndag 4 april 2010

April !

Den första riktiga vårmånaden (mars ger bra försmak) har startat fantastiskt. Den första april inleddes med en kort dag på jobbet och sedan 6 timmar SPA med granntjejerna. Vi möttes upp på St Jörgens för SPA-ritual. Underbart! När jag kom hem väntade ett paket som kommit med posten. Det var en bok ("När jag fyller 40 ska jag vara snygg. Rik. Lycklig. Och yngre." - handlar om de sista 365 dagarna som 39-åring) med ett fint kort där det utanpå stod:

"Här kommer en hälsning 
från mig kära du, 
som hoppas du firar 
att livet är nu, 
och ta vara på dagen 
när du fyller år, 
för idag är imorgon igår."

och inuti:

"Fortsätt bejaka dig själv 
och ditt inre, 
det är där du finner frid & 
ditt autentiska JAG. 

Här kommer lite lättsam läsning som 
kontrast till all kurslitteratur! 
Grattis 
Många kramar din vän ...."

I julas fick jag också en bok från en anonym avsändare. Den boken hette "Diagnos: Duktig, Handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig" Till den hörde också ett kort där det stod:

"God Jul och Gott Nytt År önskar
Tometmor

Här kommer det en bok med många viktiga lärdomar. Låt gärna boken vandra vidare till någon som behöver kraft, men inte förrän du tagit till dig innebörden!"

Hjärtat blir ju tokvarmt av sådana oväntade försändelser - och från en anonym vän. Det känns skönt att det finns någon där ute med ett varmt hjärta som bryr sig om. Nu, efter den andra försändelsen, har jag dock en huvudmisstänkt som jag är nästan säker på är både tomtemor och vän! *puss på dig!* :-) Superglad blev jag av båda böckerna!

Men åter till april ... Långfredagen var min födelsedag och jag blev då "väckt" av sjungande E + make. De kom upp för trappan med paket och frukost på sängen. E hade gjort fint påskpynt som jag fick och av dem båda fick jag ett par skor (som jag själv valt). Sedan fick jag även biljetter till "Forever young" http://www.foreveryoung2010.se/varberg/ Åh, Alphaville! Till och med mamma kommer väl ihåg både gruppen och låtarna - så mycket spelades den musiken hemma :-D

På påskaftons morgon hade Påskharen varit här med massor av godis och ett stort påskägg till E med lite prylar i - lycka. Solen visade sig från sin vackraste sida och vi satt på balkongen och läste och jag införskaffade mig en svagt grisskär nyans dagen till ära. Ute på promenad med E så såg vi en fjäril (påfågel) och senare på dagen såg jag årets första citronfjäril! (vad jag önskade berättar jag inte!). På eftermiddagen intog mamma, pappa, moster och kompis fältet för att inta påskbuffén här.

En bra start på april!

2 kommentarer: