torsdag 22 augusti 2013

Underbar lång sommar

Ja, det är vad jag har att skylla bloggfrånvaron på. Tänk att ha fått njuta så länge som jag har gjort! I år har jag verkligen njutit. Jag har haft en helt fantastisk sommar som startade redan i april och förhoppningsvis håller på en stund till.

Sommaren började med mitt påsklov jag skrev om i inlägget tidigare. April, maj, juni, juli, augusti ... 5 månaders njutning än så länge. Efter detta så tror jag faktiskt att jag kan klara att njuta av både höst och vinter. Jag har så mycket att hämta kraft ur från denna sommaren. Blir hösten och vintern dessutom fina så ... skall mitt njutningsår fortsätta!

Påsklov men sol, sol, sol & värme i kombination med, tja, kreativitet. Sandpappra, spika, måla. I kreativitetens tecken fortsatte även sommaren då jag istället för (eller snarare också) att fotografera målade en bild för varje dag. Istället för ett fotoalbum över sommaren 2013 har jag alltså ett teckningsalbum.

Sommaren har även gått i musikens tecken. Jag provade på att öppna upp för Håkan Hellström. Tidigare ingen favorit men nu står han högt i kurs. En vacker försommarkväll i juni stod jag på Slottskogsvallen och njöt. Självklart har jag även varit och sett filmen "Känn ingen sorg". Mina tankar om Håkan få ett eget inlägg. En annan musikalisk upplevelse var allsång på Björkö. Att släppa på konventionerna och bara vara, låta sig haka på "töntigheten" - härligt! Det var en mycket trevlig kväll. I juli var det dags för Ullevi och Robbie Williams. Han är en sann entertainer och denna julikväll var, liksom alla andra kvällar denna sommar, solig och varm. Upplevelsen blir då så mycket mer. I augusti (helgen som var) var höjdpunkten; Mundekulla musikfestival. Mundekullafestivalen förtjänar verkligen ett eget inlägg! *varm om hjärtat*

Lite "kultur" har jag hunnit med också. Kusinsonen spelade upp "Det simmar en fisk i mitt huvud" på Folkteatern. Det var underbart att lyssna på ungdomarna och deras tankar. Det var befriande att stiga ur sin egen bubbla ett tag och kliva in i en annan värld. Stolt moster var jag efter det! :-) Nästa teater var utomhus på Gunnebo; "Charmören från Långedrag". Det är tredje året i rad vi är där, jag, make, E och min mamma. Det har blivit min mammas morsdagspresent de senaste åren.

I övrigt i sommar då? Jo vi styrde kosan mot Öland där vi bodde på Alvargården. Även denna resa måste nog ha ett eget inlägg senare. Vidare via glasblåsning till Varberg där vi bodde på Varbergskurort. Veckan efter hade vi kusinerna från Sundsvall som inneboende och åkte hit och dit för att kika på fotboll - Ghotia Cup. För första gången så var vi även på invigningen. Som Göteborgare försöker man annars normalt undvika stan vid den här tiden. Det skall jag inte göra nästa år! Mitt i Ghotia Cup veckan lyckades vi även tränga in ett SPA besök - även E! :-) SPA-besöket var på Arken SPA *njutning*

Till denna sommar kan jag även lägga till, sol, hav, sjö, bad, båt, grill ... men 0 blogg! :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar