måndag 20 september 2010

94,3% förlorade valet

Ja så ser jag det. Sverige har lyckats med det omöjliga och gjort 94,3% av befolkningen till förlorare i ett demokratiskt val! Jag skäms idag för hur "vi" har röstat, att vi har tillåtit ett rasistiskt parti att komma in i rikstagen. Pratar man med en Sverige Demokrat så är de inte alls rasister ... det vill de låta påskina i alla fall. Jag har än "vän" (barndomskamrat) som är högerextremist ... på FB skrev hon i sin status igår "Rösta INTE på riksdagspartierna som valt att sälja ut oss och tvinga oss leva under utomstående stats lagar. Vill ni vara fria? Visa det. Acceptera inte att vi blir slavar" Hur normalt och sunt känns hennes omvärldstolkning? Det spelar ingen roll hur mycket SD's ledning försöker tvätta bort en stämpel då anhängarna (och säkert ledningen också?) känner så här. Skrämmande! Och dem har vi röstat in att hjälpa till att styra vårt land! Nu sitter vi här med en icke-majoritetsregering (saknas futtiga 0,7%) och de skall lyckas navigera ett Sverige genom stormiga vatten. Omvärlden är ju inte så stabil just nu. Illa.

Jag har alltid försökt att undvika att kommentera ovan väns statusar på FB då jag har varit rädd för att få alla hennes partivänner efter mig. Igår fick jag dock nog och kände att nu är det ta mig f-n tid att någon står upp mot eländet och säger ifrån. Så det gjorde jag. Lite rädd är jag ... Bara det säger ju en hel del! Jag kommenterade och munhuggs med andra på FB också men då mellan blått och rött. Visst kan känslorna gå höga även där men rädd det blir jag inte. Lite förvånad och beklämd blev jag dock av vissas extrema hållning även där. Man behöver inte kalla andra sidan för svin bara för att man inte håller med dem.

Nä, lite medmänsklighet och empati skulle tydligen behövas lite varstans. Allt är inte svart eller vitt. Det finns en ganska stor gråskala där imellan. Mindre lyckligt lottade behöver mer hjälp och omsorg men även de som kämpar hårt och sliter för att tjäna ihop en framtida trygghet måste kunna få göra det. Det måste ju finnas ett mellanting ... och min personliga åsikt är att % är ganska bra. För hur man än resonerar så är 30% av 15000:- = 4500:- och 30% av 100000:- = 30000:- Och 30000:- är faktiskt mer än 4500:- så jag förstår inte resonemanget att den som tjänar 100000:- betalar mindre i skatt än den som tjänar 15000:-.

1 kommentar:

  1. Ja jag är också så bestört!! Men de vet inte bättre.

    Att diskutera politik är väldigt roligt tycker jag, så länge man håller det på en schysst nivå. Vi har ju alla olika erfarenheter och villkor och åsikter bygger ju på det. Jag har lärt mig massor genom att lyssna på argument från "andra". Dessvärre är det många som slår dövörat till och benhårt håller på sin ideologi och förlorar en del förtroende genom att vara nedlåtande mot de som tycker annat. Jag gillar INTE alliansens politik men det betyder inte att jag ogillar alla som röstar på alliansen. Tur är väl det för många av mina närmaste vänner är alliansanhängare ;-) Nog kan man väl vara enig i sin oenighet? Men om det blir omval låser jag nog in bonus M i källern så hon inte kommer iväg och röstar på SD igen...Det är väl yttrandefrihet? ;-)
    Kaiza

    SvaraRadera