lördag 12 januari 2013

Summering av 2012

Jag tänkte att jag skulle försöka summera mitt år 2012 men efter en stunds funderande inser jag att jag knappt minns något! Tror det är dags att jag börjar praktisera mindfulness. Det är nog bra både för kropp, minne och själ. Men för att ändå göra ett försök så plockar jag fram min kalender (en hederlig gammal veckokalender i fickformat - papper. Det kommer jag nog aldrig att frångå.)

Januari: 1 månad gammal på jobbet och slängd huvudstupa in i verkligheten utan upplärning. Termin 2 på min utbildning startar (arbets- & organisationspsykologi). En kompis 40-års fest. Och mycket ledsamt får en vän missfall efter långt barnlöshetskämpande. Yogan börjar igen. Mamma & moster fyller år.

Februari: Diverse skriftliga uppgifter + redovisning i skolan. SPA-dag på St Jörgens med 40-årigt födelsedagsbarn. E börjar med karate. Livet rullar på i höghastighet.

Mars: En kväll spenderad på HumaNova med rubriken "Modet att våga tro". Att komma in i dessa lokaler igen är som att hitta hem. Saknar det! Ölprovning (porter) hos grannen. Konferens i Stenungsbaden och direkt därifrån till Stockholm för inventering. Härlig lördagslunch på Posthotellet med granntanterna.

April: Födelsedagsmånaden (jag, svärfar, E, granne, kompis, pappa + en hel hoper jag inte firar med mer än ett grattis). Diverse skriftliga uppgifter + redovisning in i skolan igen. Hemtenta (underbart skönt att helt slippa "riktiga tentor" denna terminen). Konsert med Laleh - underbara Laleh, både djup och rolig. Helgkurs i Mandalamålning med en skolkamrat.

Maj: Skriftliga uppgifter i skolan. Agerade fotograf på en konfirmation. Sommarkonferens i Bohuslän (kommer inte ihåg vart vi var ...). Tog årets första dopp i havet. Loreen kammade hem segern i Eurovision song contest (ja, jag är en melodifestival-nörd). Plockade bort lite prickar på kroppen (som vanligt vid min årliga undersökning).

Juni: E skolavslutning. Arbetsgruppen i skolan firade avklarat skolår hos studiekompisen på Hönö med kräftor & vin. I övrigt jobb, jobb, jobb (back-up för semestrande kollegor). Sista veckan i juni hade jag dock en semestervecka där jag inte verkar ha tagit mig för någonting alls (välbehövligt antagligen).

Juli: Samma som juni; jobb, jobb, jobb där jag har back-up för diverse kollegor + eget jobb. Första Norge-resan för året får avbrytas då svärfar låg för döden. Alla livsuppehållande maskiner kopplades bort och läkarna sade att de inget mer kunde göra. Sedan vaknade svärfar upp (!) och undrade vart han var. Nu är han är tillbaka på hemmet och mår precis som vanligt innan denna händelse! :-) Även i juli är sista veckan en semestervecka då jag inte tycks företa mig någonting alls.

Augusti: 2 veckor semester gemensamt med familjen varav den ena spenderas på Rhodos.  Ungefär 4 timmar efter hemkomst börjar jag jobba igen. E + make far till Legoland på E's födelsedagspresentresa. Ingen yoga startar denna terminen så nu är jag "träningslös". Beslutade även att inte börja i skolan igen då jag vet med mig att jobbhösten skall bli tuff. Första Norgeresan för året (då jag faktiskt kommer dit också).

September: Är på livsstilsmässan och provar en massa spännande saker som aurafotografering & tydning = stämmer till punkt och pricka! Blev även spådd i kort vilket jag bara tyckte var humbug - tills några veckor senare då allt slog in (!). Resa till UK med jobbet. Maken fyller år. Net-workade med amerikanska på Nobel. Började på en akvarellkurs. Norgeresorna börjar avlösa varandra.

Oktober: SPA-dag på Hagabadet med granntanterna. SPA-dag helt för mig själv på Arken - uuuuunderbar dag! Dagstur till Jönköping (jobbet). I övrigt: jobb!

November: Norge ett antal gånger. E börjar sin hyposensbehandling (gräs & björk = 2 sprutor/veckan i ca 4 månaders tid väntar sedan längre mellanrum under 3 år). Årets första pepparkaksbak. I övrigt: jobb!

December: E's första gradering i karaten. Stolt kille (och mamma)! :-) Pepparkakshusbygge hos grannen. Julfest med jobbet uppe i Läppstiftet. Go-live på mastodontprojektet (Norge). Jul som infaller på bästa sätt = max antal röda dagar man kan ha. Mycket välbehövlig vila. Nyårslunch hos grannarna (vi är för kvällströtta för annat).

Så vad tar jag då med mig från 2012 ...?  Tja, vad jag inser är att jag återigen springer mot den där väggen. Dags att bromsa. Ett mycket klokt beslut för att vara jag att inte dessutom lägga på mig skolarbete när jag visste att jobbet skulle bli som det blev *klappar mig själv på axeln*. Jag skall tillåta mig en paus även våren 2013. Jag skall söka in i april och sedan ta nytt beslut i augusti igen. Vad jag behöver är också mer av "flum" - måla, meditera, fotografera, filosofera. Jag skall se vad jag kan hitta för eventuella kursutbud eller ställen där jag kan få påfyllning av detta. Och just det ja, mindfulness.

2 kommentarer:

  1. Vi får hjälpas åt att bromsa jobbets framfart. Kom hit en helg så skämmer vi bort oss vettja! Kram Kaiza

    SvaraRadera
  2. Jag kommer på stört! :-)

    SvaraRadera