onsdag 29 december 2010

Jul

Så var julen överstökad för den här gången. Vi missade ju liksom den mysigaste veckan - veckan före jul - då man brukar mysa och njuta lite extra. Men jag får tacka vår lyckliga stjärna för att alla var friska på jul. Tänk vilken besvikelse det hade varit annars!

Kl 6 på julaftonsmorgon kunde inte E sova längre (så klart :-) ) så då tassade vi ner för att se om tomten hade varit hos oss och lämnat paketen under granen och ätit upp gröten och pepparkakorna. Det hade han så klart. E's ögon tindrade som bara ett barns ögon kan göra på julaftonsmorgonen. Han fick öppna sin morgonklapp (som tomten lagt på bordet) och den gjorde ju stor succé - en spy-net klocka (en klocka som man kan videofilma med).

Kl 13.30 infann vi oss hos kusinen och tog därifrån en (iskall) promenad till moster för lite glögg och sedan en promenad tillbaka igen för att sätta barnen framför Kalle Anka och vi vuxna i köket för att fixa julbordet. Jag åt väl inte med vanlig aptit direkt men det var ju lika bra det, jag blev mer än mätt ändå! Det går ju inte att bara äta lite av ett julbord!

Kl 18 anlände inte tomten (han hade fått njursten) men väl 2 av hans nissar. Julklappshögen var lika enorm som vanligt så det tar sin lilla tid att dela ut - så tomten brukar komma med ett paket till varje barn så sköter vi resten av utdelningen efter de har rest vidare till nästa hus. Man måste ju hjälpa tomten i dessa bråda dagar! E var mer än nöjd med allt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar