tisdag 12 oktober 2010

Nu gör det ont i hjärtat!

Vi kanske måste göra oss av med en familjemedlem, vår kisse som är 10,5 år gammal. Jag var så glad för E skulle få göra en hyposensbehandling ("vaccineras" mot pollenallergi) men idag ringde de och hade ändrat sig då de först nu läst journalerna ordentligt och insett att vi har katt. Nu skall E på pricktest på fredag och visar han minsta allergi mot katt så från han inte påbörja behandlingen. Då är kravet att kissen skall bort från hemmet (på ett eller annat sätt) och se vad resultatet blir efter nästa pollensäsong. De säger att även om allergin bara är obetydlig kan den göra så att immunförsvaret är igång hela året och då får han mycket värre symptom på det han är mer allergisk mot. Det säger alltså tvärt om mot vad läkare innan har sagt att tack vare sin starka allergi mot gräs och björk kan han även få utslag på tester för katt. För 3 år sedan fick han ett litet pytte utslag på testet för katt ... Jag kan inte bara ta bort min kisse!! Det är ju E's storasyster och en familjemedlem! ;-(

4 kommentarer:

 1. Åh fy vad jobbigt! Många säger att "det är ju bara ett djur", men då vet de inte vad de talar om! Ett djur ÄR en familjemedlem. Vi hade en kisse som blev 24 år! Hon föddes året efter min lillasyster, så de var nästan jämngamla och syster tog det så hårt när kisse till slut måste avlivas pga sjukdom och ålderdom.

  Kram på dig!!! <3

  SvaraRadera
 2. Har du hört talas om vatten i glaset effekten? Faktorer i miljön (vattnet) bidrar att immunförsvaret påverkas. Då stiger vattenmängden och till sist rinner vattnet över. Kroppens reaktion mot allergenerna. Var och en av dessa saker kanske inte bidrar till en allergi men ligger inom ramen för känslighet, att nivån ökar. Så kan det vara med katten, han är inte jätteallergisk men överkänslig. Den känsligheten kan variera från tid till annan. Jag hoppas verkligen för er skull att han inte är allergisk mot katten men med min erfarenhet inom området är det kanske bäst för honom oavsett testresultat att inte hemmiljön innehåller allergener. :-(
  KRAM Kaiza

  SvaraRadera
 3. Kaiza, det är inte så enkelt ... jag tillhör kategorin som Nina pratar om - katten är en del av familjen! Och E anser samma sak (som står i senare inlägg). Han uppvisar 0 symptom på katten och är helt allergifri hela vinterhalvåret. Det är svårt att då ta ett beslut att ta död på en kärnfrisk familjemedlem! Och som läkaren sade på testen i fredags så är det verkligheten och inte testen som är det viktiga.

  SvaraRadera
 4. Nej jag menade inte att det var enkelt, jag ville bara förklara att man kan reagera på något utan att egentligen vara allergisk mot det men är glaset nästan fullt av andra saker som påverkar kan allegenet från en katt orsaka en reaktion. Det kan ju finnas andra faktorer i miljön som tillsammans fyller på glaset. Damm, kvalster, blommor, duntäcken eller kuddar. Jag förstår verkligen att katten är en familjemedlem och att det inte är att "bara" ta bort henne.

  Vi har ju liknande svårigheter med LP när det gäller maten, rätt vad det är får han jättemycket utslag och från gång till annan vet vi inte VAD som orsakat detta. Vissa saker klarar han ibland men inte i kombination med andra. Svårt läge, absolut!!
  KRAM till er från Mig Kaiza

  SvaraRadera